söndag 1 juni 2014

Dan Brown - The Lost Symbol

Svensk titel: Den förlorade symbolen

Handling i korthet: Robert Langdon är tillbaka! Han får en förfrågan från en gammal vän, känd frimurare, att hålla tal på någon slags gala och åker till Washington DC. Robert märker när han kommer fram att han blivit lurad, och påbörjar en jakt mot klockan för att rädda sin vän.

Kort om författaren: Dan Brown gjorde sig ett namn genom Änglar och demoner, Da Vinci-koden och en rad andra böcker om myter, mysterier och kodlösande. Själv tycker jag mycket om hans böcker, och har nog läst de flesta som kom ut till och med The Lost Symbol, men ser fram emot att läsa de senare böckerna också.

Hur jag hittade den: Kom att tänka på Dan Brown och att jag inte läst något av honom på ett tag.

Vad jag tyckte om den: Jag älskar ju Dan Browns berättelser om myter och legender och jakten på svar. Även om själva händelseförloppet och hur berättelsen slutar är fabricerat så finns det alltid visst belägg för mycket av det han använder sig av i sitt berättande. Även efter att jag läst klart för kvällen låg jag ofta och googlade ett tag efteråt för att försöka hitta mer information om vissa saker. I The Lost Symbol handlar det mycket om frimurarordern och deras hemligheter, och även en del om frimurarorderns inverkan på omvärlden - främst kanske Washington DCs arkitektur. Jag blev riktigt sugen på att åka till Washington DC, något jag aldrig känt vore intressant förut.
Själva handlingen var i vanlig ordning mycket intressant, och han för den framåt i en snabb takt genom att ha korta kapitel och växla mellan Robert Langdon och andra karaktärer. Jag tyckte hela tiden att det var spännande, även om jag har hört andra som tyckt att den varit långsam och ointressant på sina ställen. Visst kan man tycka att Langdon är lite väl perfekt - supersmart och beskrivs som vältränad och snygg - men eftersom jag alltid föreställer mig Tom Hanks så är det inte riktigt ett problem för mig.. Jag tyckte hursomhelst att den var spännande in i det sista, och slutet var inte förutsebart - en perfekt thriller.

Tre ord: Superintressant, spännande, reseinspirerande.

Betyg: 9/10

Har du läst den? Vad tyckte du? Har du något tips till mig - tveka inte, lämna en kommentar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar