tisdag 3 juni 2014

Garth Stein - The Art of Racing in the Rain

Svensk titel: Enzo och konsten att köra fort i regn

Handling i korthet: Enzo och hans husse Denny står varandra riktigt nära. Deras största gemensamma intresse är formel 1, och Enzo kan se på TV hur länge som helst när det är racing på TV. Berättelsen är skriven ur hunden Enzos synvinkel, om hur det är när husse gifter sig, skaffar barn och sedan när familjen drabbas av en fruktansvärd sorg.

Kort om författaren: Garth Stein är en amerikansk filmproducent och författare. Han har själv erfarenhet som racer-förare. The Art of Racing in the Rain är hans mest kända verk.

Hur jag hittade den: Helt enkelt lyckad riktad reklam - den dök upp i marginalen på Facebook och fångade mitt intresse.

Vad jag tyckte om den: Alltså jag är ju en riktigt hundmänniska. Och den här berättelsen var så bra skriven ur en hunds synvinkel och så hjärtevärmande men också sorglig att jag nästan får tårar i ögonen bara av att tänka på det. Först ska nämnas att jag typ förväntat mig att det skulle vara en rolig bok. Den var lite humorfylld, men så här i efterhand minns jag den mest som tänkvärd, sorglig och engagerande. Jag ska erkänna att jag bara snabbt skummande de kapitel som enbart handlade om formel 1 - inte intresserad. Ibland var det också väldigt mycket tillbakablickar när jag bara ville framåt, men i övrigt var den en väldigt intressant story. Jag fick förundras över hundars intelligens, spä på min misstro till det amerikanska rättssystemet och tänka till över varför vi egentligen har hundar. Jag skulle absolut rekommendera alla hundvänner att läsa den här.

Tre ord: Ibland långsam, hjärtevärmande, sorglig.

Betyg: 8/10

Har du läst den? Vad tyckte du? Har du något tips till mig - tveka inte, lämna en kommentar!

Här finns den att köpa:
Engelska: adlibris   bokus
Svenska: adlibris   bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar